Situația financiară în Partidul Acțiune și Solidaritate, se pare că s-a îmbunătățit, în ultimele câteva luni, spune fosta prim-ministră Maia Sandu. Aceasta a precizat că, lunar, din bugetul partidului sunt cheltuite câteva sute de mii de lei pentru benzină, ziare tipărite sau persoane noi, angajate în formațiunea politică.

Avem în sfârșit și bani de la bugetul de stat, în comparație cu anii precedenți, când ne era foarte greu financiar. – Câți bani pe luna are partidul dumnevoastră? – Trebuie să verific. Sunt câteva sute de mii de lei. – Pentru ce ajunge asta? – Asta este foarte mult în comparație cu ceea ce am avut până acum, atunci când aveam un buget anual de 25 de mii de euro. – Pentru ce cheltuiți? – Pentru benzină, ziare pe care să le tipărim. Acum sper să angajăm o persoană, două pentru că până acum a fost strict numai muncă de voluntari”, a spus Maia Sandu la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Anterior, „Ziarul de Gardă” a scris că în prima jumătate a acestui an, partidul PAS a avut cheltuieli modeste comparativ cu cele ale PSRM-ului. Respectiv, timp de șase luni, partidul condus de Maia Sandu a cheltuit puțin peste 428 de mii de lei.

Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de fosta prim-ministră Maia Sandu, a intrat în anul 2019 cu un buget de peste 324 de mii de lei, iar în primele șase luni a reușit să mai acumuleze un milion de lei. Majoritatea sumei, 918 mii de lei, constituie subvenții de la bugetul de stat, alte 106 mii lei reprezintă donații, iar 45 de mii de lei – cotizațiile membrilor de partid.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!