/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

O diplomată britanică a demisionat, obosită de „jumătăţile de adevăr” despre Brexit

07 decembrie 2019, ora 09:37

O diplomată britanică în post în Statele Unite a demisionat surpirnzător, cu şase zile înainte de alegerile parlamentare din Regatul Unit, afirmând în scrisoarea sa că nu mai suportă „să răspândească jumătăţi de adevăr” despre Brexit, scrie Digi24.

În scrisoarea sa datată din 3 decembrie şi consultată de canalul american de televiziune, Alexandra Hall Hall, a scris că poziţia a devenit „intolerabilă profesional” şi „insuportabilă personal”.

Aceasta a afirmat că nu are nimic „pro sau contra Brexitului în sine”, diplomata a adăugat că este „tot mai consternată de modul în care liderii noştri politici au încercat să prezinte Brexitul, cu o reticenţă de a aborda cu sinceritate, chiar în faţa propriilor cetăţeni, provocările implicate de Brexit”.

Mă aflu într-un moment al vieţii în care prefer să fac ceva mult mai plin de satisfacţii cu timpul meu decât să răspândesc jumătăţi de adevăr pentru un guvern în care nu am încredere”, a adăugat, fără să citeze vreun responsabil politic în scrisoarea sa, Alexandra Hall Hall, are 33 de ani de muncă în diplomaţia britanică.

Un responsabil al Ministerului britanic de externe, citat de CNN, a declarat că „nu comentează detaliile unei demisii individuale”.

Boris Johnson a făcut din ieşirea Regatului Unit din UE tema principală a campaniei sale pentru legislativele de la 12 decembrie. Premierul conservator rămâne pe primul loc în sondaje în faţa liderului laburiştilor, Jeremy Corbyn.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram