/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Ion Ceban, acuzat de dare de mită. PL vrea anularea alegerilor din Chișinău

missing
09 decembrie 2019, ora 17:47

Indignați că biroul primarului general este reparat pe banii prietenilor, consilierii liberali cer anularea alegerilor pentru Primăria Chișinău. Îi mai acuză pe primar și de faptul că ar fi mituit un preot din Cruzești, în perioada electorală. Anterior, o altă consilieră municipală din partea Platformei DA a declarat că va sesiza Procuratura Generală și Procuratura Anticorupție în legătura cu reparația făcută în biroului lui Ion Ceban. În schimb, primarul se arată gata să publice raportul despre cheltuielile făcute în timpul reparațiilor.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, lucrările de reparație, ce-ar avea loc cu susținerea financiară a prietenilor primarului, sunt ilegale.

Un primar nu poate primi astfel de cadouri. Costurile sunt… 100 de mii de lei, în alb, cu acte, cu facturi, manoperă – cel puțin 200 de mii de lei”, Dorin Chirtoacă, consilier PL.

Iar, referindu-se la mita pe care edilul ar fi dat-o preotului din Cruzești, liberalul spune că aceasta ar fi fost oferită sub formă de donație. Banii ar fi fost dați în primul tur al alegerilor pentru șefia capitalei.

Noi vom cere anularea alegerilor, pentru că Ivan Ceban a mituit alegătorii la Cruzești, dând 1000 de euro la biserică. Astăzi depunem demers la procuratură”, Dorin Chirtoacă, consilier PL.

Și dacă pentru Chirtoacă el ar fi confirmat acest fapt, pentru TV8 preotul a refuzat să ofere vreun comentariu.

  • Deranjează de la tv8. Putem să discutăm cu dvs?
  • Nu pot.
  • De ce?
  • Nu am timp.
  • În legătură cu declarațiile domnului Chirtoacă din această dimineață.
  • Întrebați-l pe Chirtoacă.

Între timp, în cadrul ședinței operative a Primăriei, Ion Ceban a declarat că va publica raportul despre banii din care și-a renovat oficiul, iar despre legalitatea lucrărilor crede că trebuie să se expună procurorii. (IMAGINI din arhivă cu reparația) Acum două săptămâni, muncitorii dădeau asigurări că se apropie de final, urmând să fie schimbată teracota din baie și parchetul. Am încercat să vedem cum arată biroul edilului, însă ușa era încuiată. Șeful direcției administrative a refuzat să ne facă o excursie, fără permisiunea primarului care, imediat după ședință, a zburat în Turcia, într-o vizită de lucru. Ceva mai devreme, Ion Ceban s-a expus  Iar despre mită, Ion Ceban a refuzat să comenteze cazul, precizând că nu comentează declarațiile politice ale unor aleși municipali care nu se prezintă la ședințele Consiliului Municipal.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram