/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Iurie Reniță motivează prezența sa la Congresul PUN. Ce a decis în privința activității sale în cadrul fracțiunii PPDA

09 decembrie 2019, ora 16:43

Deputatul fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr, Iurie Reniță, afirmă că a mers la Congresul Partidului Unității Naționale (PUN), care a avut loc în acest weekend, în calitate de oaspete și nu intenționează să devină membru al formațiunii.   

„Am primit o invitație oficială, în calitate de oaspete și voi onora de fiecare dată, cu multă plăcere, orice invitație de la orice partid de orientare proromânească și proeuropeană, dar adevărate, pentru că sunt și multe care doar pretind a fi așa. Dacă eventual, Partidul Liberal sau altele mă vor invita, voi fi onorat. Consider absolut necesară coagularea forțelor proromânești și dacă poți pune umărul la crearea unei platforme național-europene nu-mi rămâne decât să mă bucur”, a comentat Iurie Reniță, solicitat de TV8.md.

Întrebat dacă mai examinează posibilitatea ieșirii sale din fracțiunea Platformei Demnitate și Adevăr, așa cum anunța înainte de alegerile locale, Iurie Reniță a spus că are o colaborare bună în cadrul fracțiunii și a renunțat la această idee.

„Nu vreau să justific de ce nu am aplecat. La moment, în PPDA domină o atmosferă democratică și faptul că nu l-am votat în primul tur al alegerilor locale pe dl Năstase nu a fost un impediment să continuăm colaborarea în cadrul fracțiunii. Eu nefiind membru de partid, nici la DA, nici PAS, am un statut neafiliat politic și nu văd nicio problemă să continuăm colaborarea.  Am rămas și grație excelentei colaborări pe care o am cu președintele fracțiunii Alexandru Slusari”, a argumentat Iurie Reniță.

Deputatul a lăsat totuși o portiță deschisă și a precizat că ar putea pleca din fracțiunea PPDA într-un singur caz: „Dacă am reuși să coagulăm mai multe forțe proromânești și proeuropene, s-ar putea să decid altfel”.

Sâmbătă, a fost organizat Congresul Partidului Unității Naționale (PUN), la care deputatul Octavian Țîcu a fost ales președinte al formațiunii.

/VIDEO/ Octavian Țîcu, ales președinte al Partidului Unității Naționale

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram