/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Știrile zilei, pe TV8.md: Stoianoglo s-a apucat de „curățenie” la procuraturile specializate, iar Năstase vrea să reanimeze protestele

missing
09 decembrie 2019, ora 19:13

Noul procuror general, Alexandru Stoianoglo, s-a apucat de „curățenie” la procuraturile specializate – Procuratura Anticorupție (PA) și Procuratura pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS); acesta a inițiat „controale complexe” la cele două entități, iar pe șefii celor două procuraturi i-a suspendat din funcții. Între timp, Andrei Năstase, liderul Platformei DA, vrea să reanimeze protestele, iar fostul său oponent politic, Vlad Plahotniuc, ar planifica să-și cumpere o televiziune în România. 

Stoianoglo i-a suspendat din funcții de șefii de la PA și PCCOCS

Foto: Agora.md, IPN

Noul șef al Procuraturii Generale (PG), Alexandru Stoianoglo, a dispus inițierea unor verificări complexe la Procuratura Anticorupție  (PA) și Procuratura pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Acesta i-a înlăturat din funcții pe procurorii-șefi de la aceste două procuraturi specializate: Viorel Morari, șef al PA, și Dorin Compan, șef interimar al PCCOCS. Ulterior, procurorul general l-a delegat pe Morari temporar la o secție de la Procuratura Generală, iar pe Compan l-a întors la PA, unde activa înainte să devină șef interimar la PCCOCS. Viorel Morari a contestat însă ordinul lui Alexandru Stoianoglo în instanța de judecată.

PP ȘOR, obligat de CSJ să achite statului două milioane de lei

Foto: PP ȘOR

Partidul Șor (PP ȘOR) a fost obligat de Curtea Supremă a Justiției (CSJ) să verse în bugetul de stat 2 090 000 lei, după ce Comisia Electorală Centrală a stabilit, în luna aprilie, că formațiunea a primit donații ilegale pentru campania electorală la parlamentarele din 24 februarie. Ulterior, reprezentanții formațiunii au anunțat că sunt gata să se adreseze la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, dacă instanțele de judecată naționale nu le vor face dreptate în acest caz.

Năstase vrea să reanimeze protestele

Foto: Privesc.eu

Andrei Năstase, președintele Partidului Platforma DA solicită autorităților să formeze o celulă de criză în cazul problemelor energetice și să demareze de urgență toate formalitățile necesare pentru semnarea unor noi acorduri cu autoritățile de la Moscova și Kiev, pentru a asigura livrarea gazului rusesc în R. Moldova, în caz contrar, acesta spune că va scoate oamenii în stradă. La rândul său, șeful de la „Moldovagaz”, Vadim Ceban, spune că Republica Moldova ar fi ajuns la un acord cu Ucraina privind tranzitul gazelor naturale, care urmează a fi semnat până la finele acestui an.

Un caz de tularemie, la Ialoveni

Foto simbol: Chisinau.md

Un vânător amator din raionul Ialoveni a fost diagnosticat cu tularemie. Acesta s-ar fi molipsit, cel mai probabil, de la un iepure de câmp, după ce s-a rănit în palmă în timp ce jupuia animalul. Acesta este primul caz de tularemie înregistrat în ultimii doi ani în Republica Moldova.

Plahotniuc ar intenționa să-și cumpere o televiziune de peste Prut

Foto: PDM

Fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, ar fi interesat de achiziția postului de televiziune „Prima TV” din România. Acesta ar fi gata să plătească aproximativ patru milioane de euro pentru televiziunea care se află în insolvabilitate, scrie presa de peste Prut.

Popșoi renunță la funcția de președinte al unei comisii de anchetă

Foto: Mihail Popșoi; Sursa: Privesc.eu

Deputatul ACUM Mihai Popșoi și-a depus cererea de demisie din funcția de președinte al Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram