/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Igor Dodon are un nou consilier. A fost ambasador în UE

missing
10 decembrie 2019, ora 12:49

Președintele Igor Dodon și-a ales un nou consilier pentru politică externă. Decretul a fost semnat astăzi. În echipa prezidențială a ajuns fostul ambasador al Republicii Moldova în Uniunea Europeană, Eugen Caras.

Am apreciat înalt experiența lui Eugen Caras în domeniul diplomatic și potențialul de care dispune, fapt care m-a motivat să-i propun exercitarea funcției respective. I-am comunicat diplomatului că avem o agendă de lucru foarte încărcată. Având în vedere faptul că dl Caras a activat în calitate de şef al Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, mi-am exprimat convingerea că această experiență va contribui la consolidarea relațiilor Republicii Moldova cu partenerii strategici și promovarea politicii externe echilibrate”, a comentat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Eugen Caras a deținut funcția de ambasador al R. Moldova pe lângă UE din anul 2012 până în toamna anului curent.

Amintim că funcția de consilier prezidențial pentru politică externă a rămas vacantă după ce Aureliu Ciocoi a fost numit ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene în Guvernul Chicu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram