/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Fostul primar al Moscovei, Iurii Lujkov, a murit în Germania

10 decembrie 2019, ora 12:16

Fostul primar al Moscovei, Iurii Lujkov, a murit la vârsta de 84 de ani. Acesta s-a stins din viață în orașul Munchen din Germania, unde plecase pentru a-i fi efectuată o operație la inimă.

Actualul primar al capitalei Rusiei, Serghei Sobeanin, a transmis condoleanțe familiei: „Îmi pare foarte rău că a încetat din viață omul energic și plin de viață, care a condus Moscova în acea perioadă complicată postsovietică . A făcut multe pentru oraș și moscoviți. Condoleanțe rudelor și celor apropiați”.

Iurii Lujkov a fost numit primar al Moscovei în 1992 printr-un ordin semnat de Boris Elțin. În iunie 1996 a fost reales, apoi în 1999 și 2003. Acesta a renunțat la funcția de primar al Moscovei în 2010.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram