/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Bugetul Chișinăului pentru 2020: Zeci de milioane de lei pentru autobuze și troleibuze noi. Va fi implementat sistemul electronic de taxare

missing
11 decembrie 2019, ora 15:59

Peste 448 de milioane de lei urmează să cheltuie Primăria Chișinău pentru transportul public în anul viitor. Banii sunt prevăzuți în bugetul municipal pentru 2020. Cele mai multe mijloace financiare vor fi redirecționate către „Regia transport electric” (RTEC).

Proiectul de buget pentru anul viitor prevede alocarea a peste 268 de milioane de lei pentru RTEC. Din această sumă, 16,5 milioane de lei sunt prevăzute pentru asamblarea troleibuzelor noi.

Alte șase milioane sunt prevăzute pentru efectuarea unor lucrări la rețeaua de contact la linia de troleibuz de pe strada Columna din centrul capitalei, iar grosul banilor – 246 mil lei vor fi cheltuite pentru serviciile prestate de RTEC.

În buget au fost alocate și 1,5 milioane de lei pentru implementarea proiectului „Sistem taxare electronică în transportul public din municipiul Chișinău”, despre care se vorbește de ani de zile.

Pentru „Parcul urban de autobuze”, Consiliul Municipal Chișinău urmează să aloce peste 178 de milioane de lei. Dintre acestea, 43,5 milioane de lei sunt prevăzute pentru procurarea și asamblarea autobuzelor.

Pentru a acoperi costul serviciilor prestate de întreprindere, din buget vor fi alocate 135 de milioane de lei.

Direcția generală finanțe a Consiliului Municipal Chișinău (CMC) a propus spre consultare publică proiectul bugetului municipal Chișinău pentru anul 2020. Documentul urmează a fi transmis spre examinare și aprobare CMC-ului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram