/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Cancelaria de Stat a obținut dreptul exclusiv de a desemna șefii mai multor instituții. Litvinenco: „Este un târg politic, împărțeală între PSRM și PDM”  

11 decembrie 2019, ora 16:33

Cancelaria de Stat a obținut competența exclusivă de a numi şi a elibera din funcţii directorii instituţiilor publice în care are calitate de fondator. O decizie în acest sens a fost votată astăzi de Guvern.

Potrivit proiectului, urmează a fi efectuate schimbări în statutele următoarelor instituții:

  1. Agenţia de Guvernare Electronică
  2. Agenţia Servicii Publice
  3. Serviciul Tehnologia Informaţiei şi Securitate Cibernetică
  4. Baza auto a Cancelariei de Stat
  5. Direcţia generală pentru administrarea clădirilor Guvernului
  6. Fondul de Investiţii Sociale din Moldova
  7. Agenţia Informaţională de Stat „Moldpres”

Autorii proiectului au argumentat că regulamentele actuale prevăd metode diferite de numire a conducătorilor instituțiilor publice, unii fiind desemnați prin concursuri, alții de către fondator, iar alții de către Consiliile de administrare.

Deputatul fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, a criticat dur inițiativa, declarând că actuala guvernare anulează concursurile pentru a împărți fotoliile de directori între PSRM și PDM.

„Derapajele majorității PSRM-PD iau amploare. După ce prin politica bugetar-fiscală (votată în prima lectură săptămâna trecută) intenționează să anuleze concursurile pentru funcțiile de șef al Serviciului Vamal, șef al Serviciului Fiscal, secretar general al ministerelor, astăzi se planifică anularea concursurilor pentru șefi de instituții guvernamentale…Asta înseamnă că conducătorii acestor instituții vor fi desemnați politic sau, vorbind mai pe înțelesul oamenilor, prin târg politic (împărțeală a la  „Свадьба в Малиновке”) dintre PSRM și PD – aici este al meu, acolo este al tău și tot așa până la ultimul șef de instituție… Bune „reforme”, ce să zici…”, a comentat Litvinenco pe Facebook.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram