/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO. VIDEO/ Update: Transportatorii „Mâine, poimâne nu o să mai avem șoferi”

11 decembrie 2019, ora 12:26

UPDATE: 12:26 Transportatorii care au ieșit să protesteze în Piața Marii Adunări Naționale spun că din cauza tarifului mic pentru călătorii sunt nevoiți să lucreze cu mașini vechi de peste 20 de ani. 

Noi suntem aici pentru ca nu avem de ales. Suntem nevoiți să lucrăm cu unități de transport mai vechi. Timp de câteva luni zece persoane au plecat. La noi a treia parte dintre șoferi sunt peste 60 de ani. Suntem în catastrofă. Mâine, poimâne nu o să mai avem șoferi”, a spus un director al unei companii de transport.

Ei sunt îngrijorați de situația în care s-au pomenit și spun că tariful nu le permite să acopere toate cheltuielile. Iar pentru că salariul le este mic, o parte din conducători s-ar fi concediat.

Sunt aici ca să batem alarma. Situația în domeniul nostru este destul de alarmantă. Tariful nu permite să acoperim toate cheltuielile din activitatea noastră. Vârsta mea este aproape de 60 de ani. Ce facem noi peste câțiva ani? O să murim de foame”, șofer, Virgiliu Tudorache.

Unul dintre protestatari au menționat că azi dimineața au discutat cu ministru Economiei Anatol Usatîi. Acesta le-ar fi spus că până la sfârșitul acestei săptămâni se vor întâlni cu transportatorii pentru a discuta careva negocieri.

Noi am discutat azi dimineață cu ministru. Ultimele cerințe sunt că în curând va fi o invitație. În paralel, ei vor înainta careva condiții”, s spus unul dintre protestatari.

Dacă anterior transportatorii insistau pe majorarea tarifului pentru călătorii de la 48 de bani pentru un kilometru la 92 de bani, acum sunt gata să activeze cu un tarif de 74-76 de bani pentru un kilometru.

La protest au ieșit circa 300 de șoferi.

UPDATE: 11:43 A început protestul în Piața Marii Adunări Naționale. Mai mulți șoferi care transportă pasageri și-au parcat microbuzele în centrul capitalei. Astfel, au blocat parțial circulația prin zonă.

În zonă s-au format ambuteiaje. Poliția fluidizează traficul rutier.

Șoferii sunt nemulțumiți de faptul că Ministerul Economiei nu le acceptă solicitarea de majorare a tarifului pentru călătorii.

Pentru că transportatorii au ieșit la protest circa 1 500 de rute au fost astăzi suspendate.

Știrea se actualizează…

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram