/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

O companie austriacă promite pentru anul viitor investiții de 8,5 milioane de euro în R. Moldova

missing
11 decembrie 2019, ora 10:38

Compania austriacă „Gebauer&Griller” (G&G) care își desfășoară activitatea în Zona Economică Liberă Bălți planifică să-și extindă afacerea în anul 2020 și să realizeze investiții de 8,5 milioane de euro. Intenția a fost anunțată de Eva Schinkinger, director al companiei G&G în cadrul unei întrevederi cu premierul Ion Chicu.

Agentul economic anunță că vrea să extindă producerea de cablaje pentru industria auto și ascensoare pe alți 8 mii de metri pătrați în nordul R. Moldova și va crea 600 de locuri noi de muncă.

Eva Schinkinger a solicitat susținerea Guvernului prin dezvoltarea infrastructurii în regiune, dar și examinarea posibilității încheierii acordurilor de liber schimb cu unele state, precum Maroc și Tunisia.

„Ion Chicu a salutat intenția investitorului de a se extinde în țara noastră. Premierul a încurajat investitorul să deschidă filiale și în alte raioane ale țării, nu doar la Bălți. În context, șeful Executivului a menționat că atragerea investițiilor în platforme industriale este o prioritate a Guvernului”, se spune într-un comunicat de presă  emis de Executiv.

Compania „Gebauer & Griller” este un operator global, cu experiență de peste 75 de ani și a deschis fabrici de producere a cablajelor industriale în mai multe țări, precum: Austria, Germania, Polonia și SUA.

În R. Moldova a investit 40 de milioane de dolari în deschiderea a două fabrici, începând cu anul 2012. Investitorul austriac a creat peste 700 de locuri noi de muncă, cu un salariu mediu lunar de 10 mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram