/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Un bărbat din Bălți, reținut pentru șantaj! A estorcat 15 mii de lei, sub pretextul unei datorii inventate

11 decembrie 2019, ora 15:34

Un bărbat de 65 de ani, originar din Bălți, a fost reținut după ce a primit 15 mii de lei, bani estorcați prin șantaj de la o persoană, sub pretextul unei datorii inventate de 5 mii de euro. Acesta făcea parte dintr-o grupare criminală care deposeda victimele de bunuri materiale și mijloace bănești, prin amenințare cu aplicarea violenței fizice și amenințarea cu moartea. 

Activitatea grupului criminal a fost documentată pe parcursul a trei luni. În consecință, au fost identificați doi bărbați de 36 de ani și respectiv 65 de ani. Polițiștii au efectuat percheziții la domiciliile și mijloacele de transport ale acestora, unde au fost epistați și ridicați 15 mii de lei estorcați de la victimă, recipise, telefoane mobile, cartele SIM.

Bărbatul de 65 de ani, care a fost reținut, a fost pus sub învinuire, iar procurorii cer ca acesta să fie plasat în arest preventiv. În privința celui de-al dolilea bărbat, investigațiile continuă.

Poliția încearcă să stabilească dacă și alte victime au avut de suferit în urma acțiunilor ilegale ale suspecților.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram