/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ Sute de oameni au stat ore în șir în gările auto din cauza grevei transportatorilor

missing
11 decembrie 2019, ora 23:57

Între timp, sute de pasageri au rămas blocați în gările auto. Pasagerii nu prea găseau cu ce să plece din capitală spre destinațiile dorite. Unii au fost nevoiți că aștepte chiar și cinci ore pentru a prinde un loc liber. În total, peste 2000 de microbuze, ceea ce reprezintă cam 70 la sută din totalul de microbuze puse pe linie, nu ar fi ieșit la serviciu astăzi. Nu le-a fost ușor nici șoferilor, dar și pasagerilor care au circulat în raza locului protestului. Oamenii au nimerit în ambuteiaje infernale.

Mașinile și troleibuzele au circulat bară la bară cam pe toată durata protestului, ce a ținut în jur de două ore. Pentru fluidizarea traficului, a fost nevoie de intervenția inspectorilor de patrulare, care au încercat să dirijeze circulația rutieră.

 Conform cererii prealabile, pot să menționez faptul că perimetrul străzilor Ștefan cel Mare, Bănulescu Bodoni și Pușkin este necesar de a fi sistată circulația rutieră. Am constatat că am putea pe două benzi să permite, deplasarea din direcția Pușkin spre Bodoni.

Afectați de grevă au fost și pasagerii care astăzi și-au planificat călătorii în afara capitalei. Sute de oameni au fost nevoiți să aștepte ore în șir în autogări. Cea mai gravă situație a fost în autogara Centru.

De dimineață, de la 7:20. – Nu a fost niciun microbuz? – Nu. – Dar unde mergeți? – Strășeni, Țigănești. – Nu ați înghețat? – Ce să facem…stăm până vor veni microbuzele.

Avem răbdare, așteptăm. – De cât timp așteptați? – De o oră – o oră jumătate.

Iar majorarea prețurilor pentru bilete îi sperie pentru că și așa o duc greu cu banii.

Nu cred că face. Cu trei mii de lei salariu…

 Să ridice pensia, apoi biletele.

Pensia pe care o primesc nu-mi ajunge să vin la copii și să plec înapoi. Unde să mai mărească? Cât se poate de mărit?

E rău. Trebuie să dea locuri de muncă. Să lucreze lumea.

Șoferii microbuzelor care au activat, ca de obicei, pe linie, afirmă că așa a fost ordinul de la superiori.

Nu ne-a suspendat. Ne-au trimis la lucru. Lucrăm.

 – Cunoașteți că astăzi este protest? – Cunoaștem. – Nu mergeți acolo? – Nu. De ce? Vreau să lucrez azi.

Mergeți conform graficului? Da. Astăzi este un protest, mulți nu vor ieși la lucru. Cum va spune șeful, așa vom face.

Potrivit șefului Asociației Transportatorilor, peste 2000 dintre șoferii de microbuze şi autobuze care transportă pasageri nu au ieşit pe linie, în semn de protest, ceea ce reprezintă în jur de 70 la sută din tot transportul de rută.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram