/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un bărbat, reținut pentru comercializarea drogurilor prin Telegram. Au fost ridicate narcotice în valoare de 300 de mii de lei

12 decembrie 2019, ora 10:13

Un bărbat învinuit că ar fi membru al unei grupări care comercializa droguri, prin aplicația Telegram, a fost reținut de procurorii PCCOCS și plasat în arest pentru 30 de zile. Oamenii legii au efectuat șapte percheziții în urma cărora au ridicat droguri de tip PVP în valoare de peste 300 de mii de lei. 

Activitatea grupării respective a fost anihilată încă luna trecută, dar un membru al acesteia, care rămăsese neidentificat, a continuat distribuirea drogurilor prin aplicația Telegram. Bărbatul a creat un grup în aplicația Telegram și a continuat ”afacerea”. Acesta avea funcția de curier și răspundea de plasarea drogurilor în ascunzișuri.

Locurile unde erau ascuns narcoticele erau în apropierea școlilor, grădinițelor, iar coordonatele cu locul în care a fost plasată ”marfa” erau transmise cumpărătorului după efectuarea plății prin portmoneele electronice.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul persoanei reținute și în imobilele utilizate în calitate de depozit și laborator, oamenii legii au depistat și ridicat peste 450 de grame de droguri de tip PVP cu o valoare de peste 300 de mii de lei. Un gram de PVP era vândut cu 600 – 650 de lei.

De asemenea, au fost depistate peste 50 de pliculețe cu droguri de tip PVP pregătite pentru vânzare, peste 350 pachețele de tip zip-lock pentru ambalarea și distribuirea drogurilor, un cântar electronic la scara mică, 75 de cartușe de luptă, precum și bani în diferită valută proveniți din vânzarea drogurilor.

Dacă vinovăția îi va fi demonstrată, bărbatul reținiut riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram