/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ De ce s-au grăbit ambasadorii din SUA, UE și Marea Britanie să se întâlnească zilele acestea cu noul procuror general

missing
12 decembrie 2019, ora 23:44

Noul procuror general al Republicii Moldova, Alexandru Stoianoglo, a avut zilele acestea întrevederi cu ambasadori din state partenere ale țării noastre, precum Statele Unite (SUA), Uniunea Europeană (UE) și Marea Britanie. Șeful Delegației europene la Chișinău, Peter Michalko, susține că aceste întrevederi sunt importante pentru partenerii externi ai Republicii Moldova, din motiv că funcția procurorului general este una cheie pentru reforma acestei instituții și a reformei Justiției în general, ceea ce este un aspect prioritar în relațiile dintre Republica Moldova și Occident. 

„Cred că este o reflectare a importanței care a fost acordată necesității de a avea o persoană independentă pe post de procuror general. Este legat de trecut, când experiențele nu au fost pozitive și din istoria politică a Republicii Moldova, când procuratura a jucat rolurile pe care nu a trebuit să le joace, de aceea ceste necesar să fie îmbunătățit rolul procuraturii în sistemul justiției și persoana procurorului general este importantă, este o persoană-cheie, chiar dacă el nu va fi singurul care poate să schimbe realitățile actuale din sistem, e important să vedem că aceste schimbări sunt bune și reale”, a spus Peter Michalko, în cadrul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață de la TV8.

Alexandru Stoianoglo a fost numit în funcția de procuror general pe 29 noiembrie, pentru un mandat de șapte ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram