/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și un copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ GPS-ul din troleibuzele din Chișinău, în proces de testare. Când va fi lansată aplicația și ce spun chișinăuienii despre ea

12 decembrie 2019, ora 20:46

Promisă chișinăuienilor încă de săptămâna trecută, aplicația despre locul troleibuzelor va fi lansată, cel mai probabil, începând de luni. Oamenii însă o pot deja accesa, iar pentru aceasta au nevoie de un telefon performant, conectat la internet. Aplicația se află acum în regim de testare pentru descoperi eventualele eșecuri. Iar, ca pasagerii troleibuzelor să o poată folosi fără dificultate, Regia Transport Electric (RTEC) își propune să inițieze și o campanie de informare.

Pentru că așteptarea transportului public în stație se poate transforma, uneori, într-un adevărat test de rezistență, aplicația poate fi exemplul perfect pentru expresia „timpul costă bani”.

MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8: „Aplicația care îi va ajuta pe călători să economisească timp, va arăta itinerarele rutelor de transport public din capitală, lista tuturor stațiilor de așteptare, costul, dar și durata călătoriei. Deși abia e în proces de testare, aplicația EasyWay poate fi deja descărcată în telefon sau să o accesați online de pe calculator”.

Pentru a utiliza aplicația, trebuie să indicăm locul în care vrem să ajungem și stația sau strada pe care ne aflăm. După introducerea datelor, EasyWay va arăta în cât timp va ajunge troleibuzul. Totuși, vestea despre aplicația salvatoare încă nu a ajuns la urechile tuturor călătorilor: „Cu părere de rău, nu am auzit de o astfel de aplicație. O veți descărca? Da, sigur. Este foarte utilă”.

Iar cei care au auzit despre o asemenea aplicație spun că nu prea au de gând să o folosească pentru că nu au unde se grăbi:  „-Nu-mi trebuie. Pentru ce mie? -Păi veți economisi timp. -Nu am unde mă grăbi deja”; „- Ați știut de ea? – Da. – O utilizați? – Nu. – De ce? – Am timp să aștept”; „Nu simt necesitatea. Mai des merg cu microbuzul”.

Potrivit reprezentanților Regiei Transport Electric, aplicația va fi lansată oficial la începutul săptămânii viitoare. În acest sens, instituția va iniția și o campanie de informare. La licitația pentru implementarea sistemului inteligent de monitorizare a troleibuzelor au participat opt companii. Firma care a implementat proiectul a înaintat cel mai mic preț, de aproape 500 de mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram