/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Ceban s-a întâlnit cu proprietarii gheretelor evacuate din preajma școlilor și spitalelor: „Au venit nepregătiți la municipalitate”

missing
13 decembrie 2019, ora 13:00

Primarul general al capitalei Ion Ceban s-a întâlnit azi cu mai mulți proprietare ai gheretelor, unde se vând produse din tutun. Edilul spune că agenții economici au venit „nepregătiți” și că aceștia s-ar fi înțeles cu pretorii pentru „a continua activitatea ilegală”.

În cadrul discuției, am chemat agenții economici să se conformeze legislației în vigoare, în contextul în care municipalitatea i-a preavizat repetat pe aceștia, pe parcursul anului curent, ca să-și reorganizeze activitatea, pentru a se încadra în câmpul legal. Agenții economici au venit nepregătiți la municipalitate în contextul clarificării situației gheretelor. Plus, mi-au spus că anterior au avut înțelegeri cu pretorii, cu altcineva, pentru a continua activitatea, repet „ilegal””, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Agenții economici se opun atunci când gheretele le sunt evacuate. Mai mulți angajați ai chioșcurilor, nemulțumiți că ar putea rămâne fără lucru, au protestat ieri în fața Primăriei.

În cazul în care angajații gheretelor nu vor fi încadrați în câmpul muncii de către agenții economici, aceștia vor beneficia de suport financiar pentru o anumită perioadă de timp din partea administrației publice locale, până vor fi identificate soluții pentru a fi angajați.

Primăria municipiului Chișinău informează că administrația publică locală va continua procesul de evacuare a gheretelor de țigări, chiar dacă agenții economici se vor împotrivi solicitărilor și nu vor dori să-și sisteze activitatea sau să scoată din vânzare produsele din tutun.

Timp de patru zile, 45 de gherete au fost evacuate. Până la sfârșitul acestei săptămâni urmează a fi evacuate aproximativ 300 de gherete.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram