/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Procurorul care coordona urmărirea penală în dosarul fraudei bancare, suspendat din funcția de adjunct al PA

missing
13 decembrie 2019, ora 19:17

Procurorul general Alexandru Stoianoglo l-a suspendat din funcție pe șeful adjunct al Procuraturii Anticorupție Octavian Iachimovschi, cel care de câteva luni face parte și din grupul de urmărire penală din dosarul privind frauda bancară, având sarcina de a-l coordona. Pentru Ziarul de Gardă, Stoianoglo a explicat că a decis să îl suspende pe Iachimovschi pentru ca acesta să se poată concentra pe dosarul cu privire la frauda bancară. 

Octavian Iachimovschi susține însă că nu a fost informat deocamdată personal despre acest lucru și nici nu știe care au fost motivele acestei decizii. Solicitat de TV 8, procurorul ne-a spus că astfel, o dată cu suspendarea, nu mai face parte nici din grupul de urmărire penală din dosarul privind frauda bancară.

Interimatul funcției de adjunct va fi exercitat de procurorul-șef al procuraturii raionului Căușeni, Vladislav Cojocaru.

Vladislav Cojocaru este fratele judecătoarei Corina Ursachi. Despre soțul magistratei, Andrei Ursachi, RISE Moldova a scris anterior că a făcut parte din cercul de putere a lui Vladimir Plahotniuc, fiind la un moment dat acționar în cadrul „Finpar Invest” SRL. Ursachi este și cel care i-a vândut lui Plahotniuc vila de la București.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram