/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Siropul pentru copii Debridat, retras din farmaciile din România, se va vinde în continuare în Moldova. Explicația Agenției Medicamentului

missing
13 decembrie 2019, ora 09:42

Siropul pentru copii Debridat, retras din farmaciile din România, se va vinde în continuare în cele din Republica Moldova. Decizia a fost luată de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, după ce au fost examinate seriile înscrise pe medicamentul din farmaciile de la noi și s-a ajuns la concluzia că niciuna dintre acestea nu coincide cu cele comercializate pe piața farmaceutică română.

”În farmaciile din Republica Moldova se regăsește produsul medicamentos Debridat 24 mg/5 ml granule pentru suspensie orală x 125 ml și Debridat 24 mg/5 ml granule pentru suspensie orală x 250 ml cu deținător, producător și serii importate diferite de cele comercializate în România”, se menționează într-un comunicat de presă al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Responsabilii de la Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale mai menționează că ”monitorizează în permanența piața farmaceutică a R. Moldova și întreprinde toate măsurile necesare pentru a asigura prezența pe piață doar a medicamentelor de calitate, eficiente și inofensive”.

Amintim că Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România a anunțat retragerea de pe piață a medicamentului Debridat – un sirop pentru copii, folosit în afecțiuniloe gastrointestinale. Producătorul ar fi decis să retragă produsul de pe piața din România, din cauza unui incident care s-a petrecut pe linia de umplere a fabricii din Franța, unde e posibil ca un corp metalic să fi ajuns în flacoane.

Produsul din seriile afectate va fi distrus și după aceea se va relua distribuirea lui.

Debridat sirop este des recomandat bebelusilor si copiilor, foarte folosit pentru tratamentul simptomatic al tulburărilor funcționale gastrointestinale și biliare, în special în cazul durerilor și crampelor abdominale, spasmelor digestive, excesului de gaze intestinale, diareei și/sau constipației.

Siropul pentru copii Debridat ar putea fi retras și din farmaciile din Moldova! Ce spun reprezentanții Agenției Medicamentului

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram