/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Topul țărilor cu cei mai mulți jurnaliști condamnați la închisoare pentru activitatea lor

missing
13 decembrie 2019, ora 13:00

Cel puțin 250 de jurnaliști din lume au fost condamnați la închisoare pentru activitatea lor, arată datele Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor. China, Turcia, Arabia Saudită și Egipt sunt statele cu cele mai multe astfel de condamnări. 

Raportul oficial arată că jurnaliștii au fost trimiși la închisoare sub acuzația de diseminare de știri false împotriva sistemului de la guvernare.

Numărul condamnărilor este în creștere în ultimii ani. Conform datelor oficiale al Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor, China este țara cu cei mai mulți jurnaliști condamnați în 2019 – cu 48 de jurnaliști aflați după gratii, scrie CNN.

Turcia se află pe locul doi cu 47 de jurnaliști condamnați anul acesta la privațiune de libertate. Urmează Arabia Saudită și Egipt, cu câte 26 de jurnaliști condamnați la închisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram