/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Ucraina este gata să ofere R. Moldova gaze naturale, în cazul în care vor eșua scenariile alternative de aprovizionare

missing
13 decembrie 2019, ora 09:51

„Am agreat toate aspectele legate de asigurarea de gaze a Republicii Moldova prin intermediul traseelor alternative. Rămânem optimiști că Rusia și Ucraina vor ajunge la o înțelegere în ce privește tranzitarea gazelor și noi vom primi gaze naturale pe traseul comun”, a declarat premierul.

De asemenea, prim-ministrul a discutat ieri la Kiev și despre scenariile de rezervă privind aprovizionarea cu gaze a Republicii Moldova, inclusiv  furnizarea gazelor prin regim revers. Șeful cabinetului de miniștri a spus că țara vecină ne susține în acest sens.

„Totodată, Ucraina ne-a asigurat că ne oferă gaze naturale și energie electrică după 1 ianuarie în cazul în care nici una dintre aceste scenarii nu vor funcționa. În regim excepțional, țara vecină este gata să ne ofere această asistență”, a declarat prim-ministrul”, a spus Ion Chicu.

Recent „Moldovagaz” a anunțat că Republica Moldova este gata de la 1 ianuarie 2020 să primească gaze în regim revers prin coridorul Transbalcanic, asta după ce compania a reușit să realizeze prima sursă alternativă de aprovizionare cu gaze naturale a tuturor consumatorilor. Măsura a fost luată în contextul incertitudinii tranzitului gazelor naturale prin rețeaua de transport gaze a Ucrainei.

Anterior, președintele „Moldovagaz”, Vadim Ceban a spus că contractul existent de furnizare a gazului natural, semnat între „Moldovagaz” și „Gazprom”, urmează a fi prelungit.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram