/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Ministrul Economiei: Săptămâna viitoare vor fi semnate acorduri cu operatorii ucraineni privind livrarea gazelor prin coridorul transbalcanic

missing
13 decembrie 2019, ora 14:51

Operatorii sistemelor de gaze din Republica Moldova și cei din Ucraina vor semna săptămâna viitoare acordurile pentru livrarea gazelor prin coridorul transbalcanic, susține ministrul Economiei și Infrastructurii (MEI), Anatol Usatîi. Între timp, potrivit lui Usatîi, Republica Moldova continuă negocierile la acest subiect cu operatorii din România și Bulgaria. 

„Ce ține de partea tehnică totul este deja rezolvat. Ieri, la Bruxelles a avut loc ședința operatorilor de transport de gaze, la care au participat operatori din toate țările, care sunt incluse în coridorul transbalcanic, inclusiv Bulgaria, România, Republica Moldova. Au fost confirmate volumele – minim 15 milioane de metri cubi pe zi, care este maxima absolută necesară pentru Republica Moldova. Acestea vor fi asigurate prin acest coridor transbalcanic”, a declarat Anatol Usatîi.

În același timp, ministrul Economiei spune că cel mai probabil Ucraina și Rusia vor ajunge la o înțelegere privind tranzitul de gaze și acestea vor fi livrate pe tronsonul obișnuit: „Probabilitatea de a semna un nou acord de tranzit până pe 1 ianuarie este destul de mare”, a mai spus Usatîi.

Acum o zi, reprezentanții „Moldovagaz” au anunțat că s-a finalizat reconstrucția conductei magistrale ȘDKRI, care ar urma să asigurare recepționare a gazelor naturale în Republica Moldova în regim revers prin stația de măsurare gaze „SMG Căușeni”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram