/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Flenchea, dezamăgit după întrevederea cu Ignatiev: ”Va trebui să găsim un partener de dialog matur”

missing
17 decembrie 2019, ora 13:11

Vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, a venit cu o reacție după ce ieri s-a întâlnit la sediul OSCE din Chișinău cu așa-zisul ministru de externe din regiunea transnistreană, Vitali Ignatiev. Flenchea s-a arătat extrem de nemulțumit de atitudinea pretinsului oficial separatist, despre care spune că are complexe și frustrări de adolescent.

După întrevederea de ieri, vicepremierul moldovean pentru Reintegrare sugerează că nu a văzut din partea așa-zisului oficial de la Tiraspol decât aroganță și cinism.

”Am pretins că nu observ aroganța și cinismul numai pentru că am jurat, spre deosebire de partenerul meu de dialog, pe Constituție să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, precum și integritatea Moldovei. Înțeleg că un vicepremier are o altă responsabilitate decât un reprezentant în negocieri și voi trata în continuare cu indulgență ieșirile puierile ale celor fără responsabilitate și responsabilități.
Totuși, cred că trebuie să avansăm pentru că miza sunt oamenii, bunăstarea și siguranța lor. Insistent și hotărâți continuăm munca noastră pe proiecte lizibile și utile.
Am reușit la ministeriala OSCE, unde eram cotați cu șanse minime, după negocieri dificile, să convingem partenerii din 5+2 și toate 57 de state să voteze declarația pentru Moldova în formula pe care am insistat, vom reuși și acum! Sper că dl Ignatev să crească până la nivelul așteptărilor locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Altfel va trebui să găsim un partener de dialog matur, care știe să pună interesul comunității mai sus de interese înguste, complexe și frustrări de adolescent”, a scris Alexandru Flenchea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Amintim că vicepremierul moldovean pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea și pretinsul ministru de externe din regiunea transnistreană, Vitali Ignatiev au discutat ieri la sediul OSCE de la Chișinău despre conturile companiilor din regiunea transnistreană, care au fost blocate de băncile moldovenești, permisele de conducere moldovenești, exportul de bunuri către stânga Nistrului după 1 februarie 2020, sfera telecomunicațiilor și despre dosarele politice deschise. De asemenea, părțile au discutat despre perspectivele semnării Protocolului de la Bratislava.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram