/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Popșoi: Partenerii europeni sugerează R. Moldova să aprobe Legea Magnitsky pentru cei care încalcă drepturile omului

missing
23 decembrie 2019, ora 11:30

Partenerii europeni sugerează Republicii Moldova să aprobe Legea Magnitsky pentru cei care încalcă drepturile omului. Despre aceasta a declarat în cadrul unei conferințe de presă vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi. 

Fostul președintele al Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova- Uniunea Europeană a făcut bilanțul Reuniunii Comitetului Parlamentar de Asociere R. Moldova – UE. Alesul poporului a spus că partenerii externi sunt foarte îngrijorați de măsurile care se i-au de actuala guvernare.

„Partenerii europeni sunt îngrijorați de situația deplorabilă în domeniul drepturile omului. În rezoluția, adoptată în urma reuniunii, ne este sugerat să aprobăm Legea Magnitsky pentru cei care încalcă drepturile omului în R. Moldova.

Lucrurile în acest domeniu nu se schimbă, ci vedem ne-dorința actualei guvernări de a ratifica Convenția privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și fetelor de la Istanbul”, a declarat Mihai Popoșoi.

Totodată, vicepreședintele a precizat că partenerii externi sunt îngrijorați și de unele decizii luate de actuala guvernare în domeniile: justiție, economie și piața audio-vizuală.

„Partenerii europeni sunt îngrijorați de pasul lent al reformelor și dezechilibrul din politica externă. Ei conștientizează că de reforma justiției depinde progresul R. Moldova. Partenerii europeni își pun semne de întrebare și față de bugetul adoptat, de situația din ce în ce mai proastă din piața audio-vizuală din țară”, a menționat deputatul.

De asemenea, parlamentarul a comentat și demisia sa din funcția de copreședinte al Comitetului Parlamentar de Asociere R. Moldova- UE. „Am mers la această reuniune în calitate de președinte al delegației, dar m-am întors în calitatea de membru. Majoritatea parlamentară continuă să împartă funcțiile între ei”, a spus parlamentarul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram