/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

R. Moldova și Ucraina au ajuns la un acord privind tranzitul de gaze rusești

missing
27 decembrie 2019, ora 14:55

Un acord cu privire la asigurarea tranzitului de gaze către țara noastră a fost semnat astăzi de către companiile de furnizare a gazelor naturale din Ucraina și Republica Moldova. Asta după ce Ucraina și Rusia au ajuns la o înțelegere preliminară privind tranzitul gazelor. 

„Operatorul Sistemului de Transport gaze al Ucrainei”, „Moldovatransgaz” și „Moldovagaz” au semnat azi acordul tripartit de operare pentru toate punctele de interconectare а sistemelor de transport ale Republicii Moldova și Ucraina (Alexeevka, Grebeniky, Căuşeni, Ananyiv, Limanskoe), care vor asigura livrările și tranzitul de gaze naturale începând cu 1 ianuarie 2020”, spun reprezentanții „Moldovagaz”.

De asemenea, părțile au semnat contractele privind prestarea serviciilor de transport de gaze naturale pe teritoriul Republicii Moldova și Ucrainei pentru consumatorii transfrontalieri a ambelor state.

Contractele vor intra in vigoare pe 30 decembrie 2020, după aprobarea lor de către Consiliul de Observatori „Moldovagaz”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram