/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Programul concertului de Revelion din PMAN. Ce artist străin va cânta și onorariul pe care îl va plăti Primăria

missing
30 decembrie 2019, ora 15:44

Șefa Direcției cultură a Primăriei Chișinău a anunțat astăzi programul pentru concertul din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) în noaptea dintre ani.

La ora 19:00 va începe spectacolul „Feerie de Revelion” în cadrul căruia vor cânta mai mulți artiști autohtoni și orchestre, printre care și cea a fraților Advahov.

De la 20:00 până la ora 21:00 în scenă va fi formația „Tarmis”, iar ulterior mai multe colective artistice vor cânta colinde și vor ura publicul din centrul capitalei.

Înainte de miezul nopții vor veni cu felicitări mai mulți oficiali, vor fi focuri de artificii, iar până la ora 01:00 va cânta formația „Zdob și Zdub”.

Ulterior, în scenă va urca interpretul norvegian Alexander Rybak, câştigătorul concursului Eurovision din 2009. Acesta va cânta aproximativ o oră și jumătate.

Șefa interimară a Direcției Cultură, Stela Mitriuc, nu a putut spune exact câți bani va primi interpretul străin pentru recitalul de la Chișinău, dar a precizat că nu mai mult de 200 de mii de lei.

„Până la 200 de mii de lei. Conform legii, dintr-o singură sursă avem dreptul să plătim până la 200 mii lei. Inițial cerințele au fost mai mari”, le-a spus Mitriuc jurnaiștilor.

În total, Primăria va cheltui aproximativ două milioane de lei pentru organizarea sărbătorilor de iarnă în centrul capitalei.

„Ne apropiem de două milioane, dar nu numai concertul. E tot din piață. Aici au mers și licitațiile pentru lumini și focurile de artificii, orășelul luminos din animale. Sunt foarte multe componente”, a adăugat Stela Mitriuc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram