/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Facebook va bloca înregistrările video fake. După ce criterii se va conduce

missing
07 ianuarie 2020, ora 17:34

Rețeaua de socializare Facebook va bloca înregistrările video fake, anunță reprezentanții companiei, într-un articol pe blogul acesteia. Scopul administratorilor rețelei de socializare este de a combate în așa mod manipularea mediatică.

„Deși deocamdată acest tip de video, numit deepfakes, se întâlnește nu atât de frecvent, acesta prezintă pericol pentru societatea noastră, deoarece tendința difuzării unor asemenea video este în creștere”, se menționează în articolul postat de reprezentanții Facebook.

Prin urmare, Facebook anunță va bloca înregistrările video care vor fi editate astfel încât să fie denaturat mesajul pe care-l transmite o persoană care vorbește în acea înregistrare sau i se vor atribui lucruri pe care acea persoană de fapt nu le-a spus. Totodată, vor fi șterse și înregistrările video – produse ale inteligenței artificiale.

Totuși, potrivit reprezentanților Facebook, noua politică de combaterea a fenomenului „fake videos” nu va afecta filmulețele de satiră și parodiile.

Cei de la Facebook spun că vor putea supune verificărilor înregistrările video suspecte în 40 de limbi.

Nu toate videoclipurile suspecte vor fi însă șterse automat de pe rețeaua de socializare. Dacă se va adeveri că o înregistrare video este falsă sau parțial falsă, distribuția acesteia în feed va fi redusă considerabil, iar utilizatorii vor primi o notificare despre faptul că acest conținut ar putea fi fake.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram