/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ucraina nu renunță! Vrea să examineze încă trei versiuni ale producerii accidentului aviatic

missing
09 ianuarie 2020, ora 15:07

Deși autoritățile iraniene au prezentat în primul raport realizat după producerea accidentului aviatic de lângă Teheran o concluzie potrivit căreia aeronava s-ar fi prăbușit din cauza unei defecțiuni tehnice la motor, autoritățile de la Kiev insistă pe examinarea altor trei versiuni.

Echipa de experți ucraineni trimisă în Iran vrea să examineze locul tragediei și să verifice trei ipoteze: dacă avionul nu a fost atacat cu rachetă, nu a fost lovit de o dronă sau un alt aparat de zbor sau nu cumva a fost ținta unui atentat terorist comis la bordul avionului.

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Alexei Danilov a precizat că, astăzi, la Teheran s-a desfășurat o ședință comună cu reprezentanții organelor competente ale Iranului și au fost examinate mai multe versiuni:

1. Atac cu rachetă 3RC „Top”, după ce în spațiul public au apărut imagini care atestă că în apropiere de locul prăbușirii avionului ar fi fost găsite rămășițe ale rachetei rusești de tip 3RC.

2. Ciocnirea de o dronă sau un alt aparat de zbor.

3. O explozie în interiorul avionului în rezultatul unui act terorist.

Amintim că Autoritatea Aeronautică Civilă de la Teheran a anunțat că piloții au întors avionul spre aeroport înainte de prăbușire, iar probele acumulate arată că aeronava s-ar fi aprins înainte de impactul cu solul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram