/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Versiunea Statelor Unite este că avionul ucrainean a fost doborât de o rachetă antiaeriană iraniană

missing
09 ianuarie 2020, ora 20:09

Autoritățile Statelor Unite consideră că avionul ucrainean care s-a prăbușit ieri-dimineața la Teheran a fost doborât din greșeală de o rachetă antiaeriană, lansată de militarii iranieni, transmite BBC

Versiunea aceasta este examinată și de autoritățile ucrainene, dar Iranul o respinge.

Reprezentanți ai serviciilor secrete americane și irakiene au declarat, potrivit sursei citate, că ar fi vorba despre o rachetă „Tor”, fabricată în Rusia.

De menționat că accidentul s-a produs la câteva ore de când Iranul a atacat cu rachete două bază militare aeriene ale SUA din Irak.

Între timp, autoritățile din Ucraina spun că examinează șapte versiuni producerii accidentului, trei dintre care sunt deocamdată secrete.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram