/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/INFOGRAFIC/ Infracțiunile comise în anul 2019, în cifre! Mai multe omucideri și violuri decât acum un an

missing
10 ianuarie 2020, ora 14:21

Numărul infracțiunilor din registrul Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pentru anul 2019 este de 29 664. Datele sunt în scădere, comparativ cu anul 2018, însă diferența este de doar circa două sute de cazuri. Mai mult, practic la toate infracțiunile grave s-au înregistrat cifre în creștere. În 2019 s-au comis mai multe omoruri, mai multe violuri, mai multe acte de tâlhărie și huliganism decât în 2018. Ministrul de Interne, Pavel Voicu, explică aceste date statistice prin faptul că a fost un an instabil din punct de vedere politic, cu multe acțiuni în masă la care au participat polițiștii. 

Cauzele creșterii numărul de infracțiuni grave urmează a fi examinate, spune Voicu, iar cei care nu și-au îndeplinit corespunzător misiunea la locul de muncă ar putea fi înlocuiți în funcții.

Deși ministerul nu a oferit deocamdată date statistice  care arată o scădere pe anumite categorii de infracțiuni, șeful de la MAI spune că au fost comise mai puține cazuri de jafuri, trafic de copii, trafic de ființe umane și infracțiuni legate comercializarea drogurilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram