/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Ucrainenii au primit acces la locul prăbușirii avionului în Iran, la cutiile negre și înregistrările audio ale piloților

missing
10 ianuarie 2020, ora 19:01

Grupul de specialiști ucraineni care a plecat la Teheran a primit acordul autorităților iraniene de a inspecta locul prăbușirii avionului și acces la cutiile negre ale aeronavei și înregistrările audio ale discuțiilor purtate de dispecerii aeroportului și piloții avionului înainte de tragedie. Despre asta a anunțat ministrul ucrainean de Externe, Vadim Pristaiko în cadrul unui briefing de presă.

Oficialul a precizat că din grupul de lucru trimis la Teheran pe 8 ianuarie fac parte 50 de persoane, care vor face investigații pentru a stabili exact ce s-a întâmplat cu avionul.

„Noi am primit acces la bucățile de avion, la locul catastrofei, la cutiile negre de pe care vom începe să reconstruim discuțiile. De asemenea, am primit acces la înregistrările audio dintre dispecerii din Centrul de ghidaj din aeroportul din Teheran și piloții ucraineni”, a declarat Vadim Pristaiko.

Amintim că avionul ucrainean de pe cursa Teheran-Kiev cu 176 de oameni la bord s-a prăbușit la scurt timp de la decolarea de pe aeroport. În timp ce autoritățile iraniene insistă pe o problemă tehnică la motorul avionului care ar fi provocat un incendiu înainte de prăbușirea aeronavei, ucrainenii și americanii cred că ar putea fi vorba de un atac cu rachetă sau un atentat terorist.

Presa americană a publicat o înregistrare video care ar demonstra că avionul ucrainean Boeing 737 ar fi fost lovit de o rachetă.

Ucraina are șapte versiuni privind cauza prăbușirii avionului Boeing 737. Trei dintre acestea sunt secrete

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram