/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Copiii sunt tratați în condiții jalnice la spitalul din Soroca. Promisiunea conducerii instituției medicale

missing
10 ianuarie 2020, ora 07:35

Geamuri acoperite cu pături ca să nu sufle vântul, paturi instalate chiar pe holurile reci și micuți cu mâinile vinete de la înțepăturile acelor. Condițiile jalnice au fost surprinse la Soroca, acolo unde secția de Pediatrie a fost transferată într-o altă anexă a spitalului raional. Șocată de cele văzute, una dintre paciente a filmat totul și a trimis înregistrarea jurnaliștilor locali, de la Observatorul de Nord. Conducerea Spitalului Raional a declarat că situația este temporară și că, în curând, pacienții se vor muta în condiții mai bune.

Din fotografiile făcute în salon, se vede că pacienții Secției de Pediatrie își țin lucrurile în gențile cu care au venit de acasă. Alți copii, alături de mamele lor, au primit un pat chiar pe holuri. Iar hainele și plapumele groase le țin de cald. Un alt moment dureros ține de cum arată mâinile micilor pacienți după ce le-a fost fixat cateterul pentru a primi tratamentul necesar.

Iată, aici s-a pus cateterul pentru a primi lecuire.

Vicedirectorul spitalului raional afirmă că situația este temporară și asta pentru că în Secția de Pediatrie au loc lucrări de reparație. Respectiv, secția a fost transferată în alta provizorie.

VALERIU BORDIAN, VICEDIRECTOR, SPITALUL RAIONAL SOROCA

În secția de pediatrie acum se face reparație. Acolo secția se află tranzitoriu, câteva luni. Au rămas încă vreo 10 zile și se mută pediatria de acolo. – În video se observă că mânuțele micuților sunt rănite de la catetere. De ce? – Nu poate să fie rănite mânuțele. După două-trei zile poate să înceapă ofelirea și cateterele imediat se scot.

Conform conducerii spitalului, muncitorii ar urma să încheie lucrările de reparație pe 20 ianuarie, după care pacienții vor reveni în secția renovată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram