/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

DOC/ Directorul milionar al întreprinderii de stat „Combinatul de vinuri Cricova” a plecat din funcție

11 ianuarie 2020, ora 16:28

Directorul societății pe acțiuni „Combinatul de vinuri Cricova”, Iurie Carp, numit în funcție în mai 2016, a demisionat. Acesta a depus pe 10 ianuarie, la Autoritatea Națională de Integritate, declarația de venit pentru 2019, obligatorie la demisie.

Iurie Carp a indicat în document venituri de 567 de mii de lei din salariul de director al întreprinderii de stat, asta ar însemna un salariu de peste 47 de mii de lei pe lună.

La capitolul bunuri imobile, Iurie Carp a trecut proprietăți de milioane. Acesta a indicat două terenuri în intravilan de 342 mii lei, două apartamente estimate oficial la aproape jumătate de milion de lei, o casă de 103 metri pătrați, primită ca donație cu trei ani în urmă, evaluată la 183 mii lei și o altă casă de 92 de metri pătrați, cumpărată în 2014 cu peste un milion de lei.

De asemenea, Iurie Carp a indicat alte șase bunuri imobile cu o valoare sumativă de 1,6 milioane de lei, printre care un spațiu comercial de producție.

Din anul 2014, familia Carp are o mașină de marca „Mercedes” pe care a cumpărat-o cu 35 de mii de euro.

Precizăm că Iurie Carp a ocupat anterior mai multe funcții publice. A fost director al Agenției Tursimului, șef al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și a condus Agenția „Moldova-Vin” și Combinatul de Divinuri „Aroma”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram