/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Doi frați de 19 și 21 de ani, condamnați la pedeapsă cu moartea în Belarus. UE somează autoritățile de la Minsk

12 ianuarie 2020, ora 11:55

Doi frați în vârstă de 19 și 21 de ani, din Belarus, au fost condamnați la pedeapsă cu moartea pentru omorul unei profesoare. Sentința a fost emisă de tribunalul regiunii Mogelyov, acum două zile, transmite Tsn.ua.

Potrivit sentinței, cei doi frați au omorât o profesoară care locuia în apropiere de casa lor, apoi au dat foc locuinței acesteia.

Belarus este ultima țară din Europa unde se mai aplică pedeapsa cu moartea, iar sentința dictată celor doi frați este prima de acest fel în anul 2020. Sentința poate fi atacată în instanțele superioare.

În acest context, autoritățile Uniunii Europene somează conducerea Republicii Belarus să instituie un moratoriu asupra pedepsei cu moartea, pentru că aceasta  încalcă dreptul suprem – la viață.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram