Australia aruncă mii de tone de morcovi și cartofi dulc din elicoptere pentru animalele care au supraviețuit incendiilor devastatoare din ultimele săptămâni. Potrivit autorităților, deși au scăpat de furia focului, animalele sunt nevoite să supraviețuiască în condiții extrem de grele, neavând ce mânca.

Deși flăcările și-au mai pierdut din intensitate, numărul animalelor moarte continuă să crească. Conform estimărilor Fondului Mondial pentru Fauna Sălbatică, numărul animalelor care au murit arse se ridică la 1,25 de miliarde de animale.

Autoritățile australiene continuă să își consolideze eforturile pentru a salva fauna sălbatică din teritoriile afectate de flăcări. Alertă este și pe vestita insulă a Cangurilor, unde focul a distrus peste 215 mii de hectare de vegetație și a ars de vii aproximativ 30 de mii de koala.

Specialiștii se declară îngrijorați inclusiv pentru speciale rare din Insula Cangurilor, cum ar fi cele de cocoș negru lucios și dunnart – marsupiale cu picioare înguste de dimensiunea unui șoarece european (n.r: numele animalului nu are un echivalent în română).

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!