/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Australia aruncă mii de tone de morcovi și cartofi dulci din elicoptere pentru animalele care au spraviețuit incendiilor

13 ianuarie 2020, ora 16:08

Australia aruncă mii de tone de morcovi și cartofi dulc din elicoptere pentru animalele care au supraviețuit incendiilor devastatoare din ultimele săptămâni. Potrivit autorităților, deși au scăpat de furia focului, animalele sunt nevoite să supraviețuiască în condiții extrem de grele, neavând ce mânca.

Deși flăcările și-au mai pierdut din intensitate, numărul animalelor moarte continuă să crească. Conform estimărilor Fondului Mondial pentru Fauna Sălbatică, numărul animalelor care au murit arse se ridică la 1,25 de miliarde de animale.

Autoritățile australiene continuă să își consolideze eforturile pentru a salva fauna sălbatică din teritoriile afectate de flăcări. Alertă este și pe vestita insulă a Cangurilor, unde focul a distrus peste 215 mii de hectare de vegetație și a ars de vii aproximativ 30 de mii de koala.

Specialiștii se declară îngrijorați inclusiv pentru speciale rare din Insula Cangurilor, cum ar fi cele de cocoș negru lucios și dunnart – marsupiale cu picioare înguste de dimensiunea unui șoarece european (n.r: numele animalului nu are un echivalent în română).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram