/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Jumătate de milion de oameni, evacuați din apropiere de Manila, după ce vulcanul Taal a început să arunce nori de cenușă peste oraș

missing
13 ianuarie 2020, ora 14:31

Stare de alertă în Manila – capitala Filipine. Autoritățile au dispus evacuarea de urgență a jumătate de milion de persoane din apropiere de Manila, după ce vulcanul Taal a început să arunce nori de cenușă peste oraș. Seismologii atenționează că riscul ca vulcanul să erupă este iminent. 

În aceste condiții, școlile din zonă și mai multe instituții publice au fost închise.

Vulcanul Taal, aflat la o distanță de aproximativ 60 de kilometri de Manila, este unul din cei mai activi vulcani mici din lume. În localitatea învecinată Talisay Batangas, ploaia a transformat cenuşa în noroi, astfel, un număr mare de rezidenți din comunitățile izolate au fost evacuați cu ajutorul camioanelor.

“Am identificat prezenţa magmei. Se află încă la adâncime, nu a ajuns la suprafaţă. Ne putem aştepta la o erupţie periculoasă în orice moment”, au declarat seismologii din cadrul Institutului de Vulcanologie şi Seismologie din Filipine, transmite Reuters.

În ciuda faptului că nu este înalt, Taal este considerat unul dintre cei mai periculoși vulcani activi de pe glob, erupând de peste 30 de ori în ultimele cinci secole, cel mai recent în 1977. În urma unei erupţii din 1911, 1.500 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar cea produsă în 1754 a durat mai multe luni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram