/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Andrei Năstase insistă pentru un candidat apartinic la alegerile prezidențiale din toamna acestui an

missing
14 ianuarie 2020, ora 10:43

Președintele PPDA Andrei Năstate a venit astăzi cu un apel pe pagina sa de Facebook. Acesta insistă ca partidele proeuropene și democratice să înainteze un candidat comun la alegerile prezidențiale din toamna acestui an. Năstase a mai precizat că posibilul candidat ar trebui să fie unul apartinic.

… În 2016, Platforma DA a lansat la 4 martie ideea candidatului comun pentru alegerile prezidenţiale. Am insistat, prin propriul sacrificiu politic, să ne unim forţele pentru a salva Republica Moldova şi a contrapune ferm unei guvernări obscure care a capturat-o fără scrupule, un candidat comun, sprijinit de puterea coagulată a tuturor partidelor cu adevărat pro-europene, reformatoare… Astăzi suntem în aceiaşi situaţie, iar pentru a reuși este nevoie stringentă de a ne consolida eforturile din nou, dar nu în interesul unui singur partid, ci a întregii republici şi a viitorului nostru european.
De aceea Platforma Demnitate şi Adevăr face apel către toate forţele veritabil democratice reprezentative din Republica Moldova de a-şi consolida eforturile şi de a identifica şi participa la următoarele alegeri prezidenţiale cu un singur candidat comun, neafiliat politic”, a scris Năstase.

Astfel, fostul ministru de interne consideră că Republica Moldova „va fi eliberată de povara captivităţii instituţiilor din țară”.

La sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr au decis să participe la alegerile prezidențiale din toamna anului 2020. Președintele PPDA Andrei Năstate a spus atunci că Platforma este gata să aibă propriul candidat pentru funcția de președintel al R. Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram