/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Igor Dodon, despre ce urmează să facă autoritățile după decizia SUA de a-l declara indezirabil pe Plahotniuc

missing
14 ianuarie 2020, ora 17:38

Autoritățile din R. Moldova vor face tot posibilul pentru ca Vladimir Platoniuc să fie anunțat în căutare internațională, identificat și extrădat în R. Moldova, spune președintele Igor Dodon după ce Departamentul de Stat al SUA a anunțat că nu-i vor mai prelungi viza de călătorie lui Plahotniuc și membrilor familiei acestuia.

„Avem decizia Consiliului Suprem de Securitate care a recomandat CNA-ului să se adreseze direct către trei țări unde ar putea fi Plahotniuc: SUA, România și Marea Britanie. La această etapă nu am informații care confirmă că INTERPOLUL, biroul de la Lyon l-a introdus sau nu pentru căutare. Azi mă întâlnesc cu ministrul Pavel Voicu  și voi întreba. Noi insistăm ca toate persoanele implicate în ilegalități pe parcursul anilor să fie date în căutare internațională”, a declarat Dodon.

Potrivit șefului statului, Ilan Șor și fostul deputat democrat Constantin Țuțu sunt deja anunțați în căutare de INTERPOL.

Amintim că secretarului de stat american Mike Pompeo a motivat că interdicția este legată de actele de corupție asociate cu numele fostului lider al PDM și subminarea de către acesta a statului de drept în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram