/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Peste 100 de persoane au încercat anul trecut să mituiască polițiștii. Acum ei riscă până la șase ani de închisoare

missing
14 ianuarie 2020, ora 13:00

Circa 96 de cauze penale au fost inițiate, anul trecut pe numele șoferilor care au încercat să mituiască polițiștii. Potrivit datelor statistice, cele mai răspândite cazuri de corupere activă a fost înregistrat în domeniul rutier.

Pentru infracțiunea comisă, cei vizați riscă amendă de până la 200 000 de lei și șase ani de închisoare. 

Potrivit polițiștilor, șoferii obișnuiesc să propună oamenilor legii bani de la zeci până la câteva mii de lei, în valută națională sau străină, pentru a nu fi documentați pentru comiterea diverselor încălcări cum ar fi:

  • conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate;
  • încălcarea limitei de viteze;
  • lipsa permisului de conducere;
  • neacordarea priorității pietonilor sau cicliştilor;
  • transportarea minorului fără scaun special  

În total oamenii legii au înregistrat în anul 2019, 117 cazuri de denunțare a tentativelor de mituire a polițiștilor de către cetățenii aflați în conflict cu legea, în vederea eschivării de la răspunderea juridică. 

În perioada anului 2018, poliția a înregistrat 57 de denunțuri de corupere activă a 103 polițiști, în rezultatul cărora au fost inițiate 47 cauze penale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram