/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Profesorii trag un semnal de alarmă! În unele școli sunt manuale insuficiente, în altele nici nu au fost distribuite

missing
14 ianuarie 2020, ora 15:33

Mai mulți profesori din țară s-au plâns că în școlile în care activează nu au fost distribuite, or au fost livrate insuficiente manuale. Cadrele didactice au sesizat Ministerul Educației, care a dat asigurări că instituțiile de învățământ vor fi asigurate cu manualele necesare. 

„În mai multe unități teritorial-administrative numărul de manuale de limbă străină, în special cele de limbă engleză pentru elevii din ciclul primar (clasele II, III, IV) este insuficient”, informează reprezentanții ministerului.

De asemenea, mai multor profesori nu li s-au oferit ghidurile de implementare a manualelor, care au menirea de a oferi sprijinul necesar cadrului didactic în implementarea noului curriculum.

„Este o situație cu impact negativ asupra calității procesului educațional. Manualul este parte a Curriculumului Național și constituie un instrument de lucru esențial pentru profesori, elevi și părinți, deopotrivă”, spun autoritățile. 

Ministerul Educației promite că va întreprinde toate măsurile necesare pentru ca manualele să fie distribuite echitabil fiecărui elev.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram