/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Cele mai importante știri ale zilei, pe TV8.md

missing
15 ianuarie 2020, ora 21:47

Astăzi, în ziua în care se fac 170 de ani din ziua în care s-a născut Mihai Eminescu, cinci partide unioniste au semnat un acord de colaborare și au creat o mișcare politică numită „Unirea”. Comisia Electorală Centrală a anunțat că dă „start” înregistrării candidaților pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția Hîncești. Între timp, în Rusia, a demisionat Guvernul condus de Dmitrii Medvedev…

Polițist din Bender, împușcat în timpul unei misiuni de serviciu

Foto simbol: politiadefrontiera.ro

Un polițist din Bender a fost împușcat în timpul unei misiuni de serviciu. Angajatul Batalionului de patrulare era pe urmele unui individ care a tras din armă într-un locuitor al orașului. Acesta s-a stins ulterior, la spital, detalii AICI.

Suspectat de triplu omor

Foto simbol: Canva.com

Un tânăr de 21 de ani, din orașul Tiraspol, este suspectat de triplu omor. Printre victimele acestuia ar fi o femeie de 35 de ani și doi bărbați de aproximativ 44 de ani. Pe corpul acestora polițiștii au depistat semne de moarte violentă. Tânărul a fost reținut azi-dimineață, la Bălți, detalii AICI.

A fost constituită Mișcarea Politică „Unirea”

Foto: Facebook/Dorin Chirtoacă

Liderii a cinci partide unioniste au semnat astăzi Acordul de constituire a Mișcării Politice „Unirea”, în fața bustului poetului Mihai Eminescu. Printre cele mai importante obiective ale Mișcării Politice se numără consolidarea curentului unionist din țara noastră și participarea într-un bloc electoral comun la viitoarele alegeri locale, parlamentare și prezidențiale, detalii AICI.

Dosarul judecătorului Murguleț, clasat

Procuratura a clasat procesul penal inițiat repetat la solicitarea fostului procuror general Dumitru Robu, pentru verificarea faptelor invocate în nota informativă scrisă de judecătorul Mihai Murguleț, în baza căreia Consiliul Superior al Magistraturii i-a suspendat din funcții, pe 25 iunie 2019, pe președintele Judecătoriei Chișinău și adjuncții săi, detalii AICI.

Începe înregistrarea candidaților la alegerile parlamentare noi 

Foto simbol: ccn.com

Astăzi începe desemnarea și înregistrarea candidaților la alegerile parlamentare noi din 15 martie în circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hîncești. Anunțul a fost făcut de către Comisia Electorală Centrală, detalii AICI

Guvernul rus a demisionat

Foto: rg.ru

Guvernul Federației Ruse, condus de Dmitri Medvedev, a demisionat. Președintele rus, Vladimir Putin, a acceptat demisia Cabinetului de miniștri, iar la scurt timp a înaintat o nouă candidatură la funcția de premier, detalii AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram