/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Dmitri Medvedev va avea o nouă funcție. Ce ofertă i-a făcut Vladimir Putin

15 ianuarie 2020, ora 17:06

Dmitri Medvedev va avea o funcție nouă după ce un nou Guvern va fi format. Vladimir Putin i-a oferit acestuia funcția de șef-adjunct al Consiliului de Securitate, după decizia surpriză de a demisiona din fruntea Guvernului. 

Presa rusă scrie că Medvedev ar fi acceptat oferta, astfel încât se va ocupa de probleme ce vizează apărarea și securitatea statului.

Consiliul de Securitate al Rusiei este un organ consultativ, condus de președintele Vladimir Putin. Din consiliu fac parte mai mulți miniștri, reprezentanți ai Parlamentului și ai forțelor de ordine, care au misiunea de a-l ajuta pe președintele rus să adopte cele mai bune decizii privind securitatea națională.

Amintim că Dmitri Medvedev a anunțat în această după-amiază că Guvernul pe care îl conduce demisionează. Cabinetul de miniștri își va continua totuși activitatea până când va fi creat unul nou.

Dmitri Medvedev, în vârstă de 54 de ani, a fost cel de-al treilea președinte al Rusiei, între anii 2008-2012 și a ocupat, de asemenea, alte funcții de stat importante.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram