/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Dosarul Caracal: Gheorghe Dincă, trimis în judecată! Detalii tulburătoare din rechizitoriu

missing
15 ianuarie 2020, ora 17:48

Dosarul lui Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată. Bărbatul acuzat oficial de uciderea Alexandrei Măceșanuși Luizei Melencu urmează a fi judecat pentru opt infracțiuni: trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracţiuni, omor calificat – două infracţiuni şi profanare de cadavre sau morminte – două infracţiuni.

Mâine, acesta va fi transferat la Penitenciarul din Olt, transmite Realitatea.net.

Detaliile menționate în rechizitoriu scot la iveală modul cumplit în care au murit cele două tinere. Luzia ar fi fost chinuită timp de trei zile de criminal, legată cu cureaua și violată inclusiv de complicele lui Gheorghe Dincă.

Profiler-ul poliției a declarat că Dincă a povestit în detaliu și că detaliile fac diferența, iar dacă cineva se așteptă ca declarațiile să fie menținute în același format se înșeală. Profilerul susține că Dincă nu spune adevărul și că are inteligență interpresonală.  Așa cum am menționat în raport, din punctul meu de vedere, pe care la-m susținut științific în data de 1 noiembrie și în data de 8, el dispune de inteligență interpersonală, școala vieții.

Profilerul poliției susține că însigurarea de familie, nu însingurarea progresivă și ruperea relațiilor de familie au fost cauzele pentru care Dincă a recurs la aceste gesturi. El a spus așa: “Eu nu îmi aduc aminte de fetele pe care le-am aruncat acolo”. Asta ne arată depersonalizare, o modalitate mai ușoară să suporte presiunea în momentul în care depersonalizează victimele.

La ultimele audieri, Gheorghe Dincă a recunoscut în faţa anchetatorilor că timp de cinci luni a minţit atunci când a spus că Alexandra Măceşanu a murit accidental, după ce a lovit-o cu pumnul în momentul în care a prins-o vorbind la telefon. Fata a fost omorâtă intenţionat de Dincă, în bătaie, într-un acces de furie, după ce adolescenta reuşise să pună mâna pe telefon.

Criminalul a mărturisit că şi ”prima fată” a avut parte de aceeaşi soartă. Luiza Melencu, potrivit declaraţiilor lui Dincă, a fost ucisă în bătaie, într-o criză de nervi a ucigaşului, fiindcă adolescenta insista să fie lăsată să plece. Criminalul le-a mai spus anchetatorilor că “dorea s-o mai ţină”, deşi Luiza fusese violată în mod repetat, atât de către el, cât şi de către complicele Ştefan Risipiceanu, bărbatul arestat pe 27 noiembrie.

Gheorghe Dincă a susţinut iniţial că le-a răpit, le-a sechestrat şi le-a ucis pe două fete, trupurile fiind arse într-un butoi metalic din curtea sa.

Anchetatorii au găsit, în butoiul invocat, cenuşă, fragmente de oase şi dinţi, iar analizele efectuate de Institutul de Medicină Legală Bucureşti au arătat că, în proporţie de 99,93%, acestea aparţin Alexandrei Măceşanu.

Familiile celor două fete dispărute cred însă că fetele au fost traficate şi au refuzat să ridice certificatele lor de deces.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram