/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Platforma DA va solicita Procuraturii Generale explicații publice pe marginea dosarelor victimelor represiunilor politice

missing
15 ianuarie 2020, ora 11:11

Platforma Demnitate și Adevăr va solicita reprezentanților Procuraturii Generale explicații publice pe marginea „dosarelor politice”, privind restabilirea drepturilor victimelor represiunilor politice. 

Fostul ministru de interne a spus într-o conferință de presă că reprezentanții formațiunii politice îți propun să:

– solicite Procuraturii Generale explicații publice pe marginea dosarelor politice;

– să organizeze audieri publice cu participarea victimelor represiunii politice și a reprezentanților Ministerului Justiției și ai Procuraturii Generale;

– să pregătească un raport în baza materialelor acumulate în cadrul monitorizărilor și audierilor pe marginea cazurilor justificate politic, care au încălcat drepturile omului;

– să pregătească demersul necesare elaborate în baza materialelor acumulate și a le expedia Procuraturii Generale, în vederea încetării și reabilitării victimelor represiunii politice.

Năstase a precizat că victimele represiunii politice din Moldova au fost nu doar politicieni, activiști civici sau oameni de afaceri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram