/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Vacanța animalelor. În timp ce stăpânii pleacă în stațiuni, animalele îi așteaptă într-un hotel special din Chișinău

missing
15 ianuarie 2020, ora 07:33

În perioada concediilor de iarnă, aglomerate sunt și hotelurile pentru animale. Aici sunt aduși patrupezii care nu au cu cine să fie lăsați, cât stăpânii lor pleacă în țări străine. Condițiile de care au parte clienții cu lăbuțe sunt similare cu cele din hotelurile adevărate: pot admira priveliști idilice și să se bucure de un meniu cu produse pur ecologice.

Acest hotel este amplasat aproape de intrarea în capitală și are o priveliște pitorească spre oraș. Aceasta este admirată de mai multe animale, lăsate de stăpâni, mai ales în perioada concediilor. Ca să nu ducă lipsă de nimic, aici lucrează trei angajați, care în fiecare zi au grijă să facă curat în camere, să-i plimbe de cel puțin trei ori și să-i hrănească doar cu produse certificate bio. Patrupezii au chiar și propriul bucătar.

LUDMILA SERICOVA, PROPRIETARA HOTELULUI: „Hrana se prepară individual, întrucât mulți câini au alergie la carne anumită. -Și pregătiți terci special în fiecare zi? -Da, cu carnea la care nu sunt alergici”.

În perioada sărbătorilor de iarnă, lista rezervărilor este plină, iar fiecare animal beneficiază de o abordare individuală: începând cu meniul și terminând cu jucăriile preferate.

LUDMILA SERICOVA, PROPRIETARA HOTELULUI: „Pentru fiecare câine avem o atitudine specială ca să nu îl stresăm. Au fost aduși la noi chiar și câini cu diabet zaharat și am fost nevoiți în fiecare zi să le injectăm insulină”.

Și-a dus odrasla la pensiune și Valeria. Tânăra a mers pentru 3 zile la munte așa că acesta nu a avut cu cine-l lăsa acasă.

„Aici câinele este ținut afară, un lucru important pentru această rasă. Deja s-a obișnuit. Îi place să se joace mai mult cu alți câini”.

Hotelul poate deveni gazdă temporară pentru orice tip de animal: fie păsări, reptile sau rozătoare. Totuși cel mai des oaspeți devin câinii sau pisicile, iar fiecare are căsuța proprie.

„- Cum te simți aici la hotel?”. „La construcția cuștilor am utilizat doar material ecologic, inclusiv toate vopselele. Au propriile căsuțe, ascuțitoare de unghii, farfurii, jucării”.

Preţul unei nopţi pentru o pisică fără hrană pornește de la 90 de lei, iar pentru câini poate ajunge la 200, în funcție de mărimea patrupedului. Aici pot fi cazate până la 20 de animale, care neapărat trebuie să fie vaccinate din timp. Pe lângă acest hotel, în raza municipiului sunt și alte pensiuni care oferă astfel de servicii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram