O fată de 12 ani a fost găsită în viață la 18 ore după ce o avalanșă puternică a lovit statul Kashmir, ucigând zeci de oameni, scrie Digi24.

Samina Bibi se afla în casa părinților ei din zona statului Kashmir administrată de Pakistan, când s-a produs avalanșa și le-a lovit casa. Adolescenta a povestit că a strigat după ajutor, însă cu puțin înainte să fie salvată credea că va muri.

Valea Neelum a fost lovită de numeroase avalanșe și alunecări de teren în ultimele zile, iar cel puțin 74 de persoane și-au pierdut viața.

Deși zona este predispusă la astfel de fenomene, bilanțul din ultimele zile este cel mai mare înregistrat vreodată.

Regiune din Kashmir administrată de India a fost și ea afectată, dar zona administrată de Pakistan din statul indian a fost lovită cel mai puternic.

Samini Bibi a fost salvată din satul Bakwali și după la spitalul din Muzaffarabad, însă mulți membri ai familiei sale au fost uciși de avalansă. Adolescenta a suferit o fractură la picior.

Mama ei, Shahnaz Bibi, a spus că familia era adunată în jurul unui foc în casă, în momentul în care avalanșa a lovit.

„Nu am auzit zgomot. S-a întâmplat într-o secundă”, a spus femeia, care a declarat pentru Reuters că renunțase să creadă ca fiica ei va fi găsită în viață.

Provincia Kashmir acoperă 138.000 de kilometri pătrați și a fost prinsă într-o criză veche de zeci de ani, după ce a fost împărțită de India și Pakistan.

Operațiunile de salvare încă se desfășoară în căutarea supraviețuitorilor.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!