/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Primul sondaj din 2020! Trei partide ar accede în Parlament, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri

missing
16 ianuarie 2020, ora 11:50

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, doar trei formațiuni politice ar accede în Parlament, arată un nou sondaj prezentat astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Cele mai multe mandate de deputat le-ar obține Partidul Socialiștilor , care ar acumula 32,1% din voturi. Partidul Acțiune și Solidaritate ar lua 15,6%, iar Partidul Democrat ar fi susținut de 7,3% dintre alegători.

Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Comuniștilor sunt practic la același nivel, acumulând peste 4% dintre voturi. Nici Partidul Șor, care are acum 7 deputați nu ar mai accede în Parlament, fiind susținut doar de 3,5% dintre respondenții sondajului.

Totodată 27,2% dintre respondenți au spus că nu știu cu cine ar vota sau nu vor merge la alegeri.

Sondajul a fost realizat în perioada 2-13 ianuarie, pe un eșantion de 1189 de respondenți din 87 de localități din republică și are o marjă de eroare de trei la sută.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram