/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Reacția lui Dodon la acuzația lui Năstase privind aprobarea noii liste a exportatorilor de fructe: „Dacă o să reacționez la toate declarațiile... noi departe nu ajungem”

missing
16 ianuarie 2020, ora 16:14

Fostul ministru de Interne Andrei Năstase a venit astăzi cu o acuzație în adresa președintelui Igor Dodon că din cauza lui Federația Rusă ar fi tergiversat aprobarea noii liste a exportatorilor de fructe transmise în Rusia. În replică, Dodon a negat cele spune de președintele Platformei DA.

„Nu poate fi coordonat de nimeni nici un fel de export. Dacă o să reacționez la toate declarațiile a tuturor deputaților și liderilor politici atunci noi departe nu o să ajungem. Nu poate președintele să intervină”, a răspuns Dodon.

Năstase a declarat că listă actualizată a exportatorilor de fructe a fost coordonată cu asociațiile de profil și extinsă de la 130 la 500 de companii producătoare, dar ulterior în Rusia ar fi ajuns o altă listă.

„Din păcate, aprobarea listei a fost tergiversată în Rusia. Noi deținem informația că acest lucru s-a întâmplat la ingerința lui Igor Dodon, care s-a implicat activ, invocând argumente strict politice. După schimbarea Guvernului, procedura actualizării listei a devenit absolut netransparentă. La mijloc sunt interesele meschine ale lui Dodon și anturajului său”, a afirmat președintele Platformei DA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram