Fostul ministru de Interne Andrei Năstase a venit astăzi cu o acuzație în adresa președintelui Igor Dodon că din cauza lui Federația Rusă ar fi tergiversat aprobarea noii liste a exportatorilor de fructe transmise în Rusia. În replică, Dodon a negat cele spune de președintele Platformei DA.

„Nu poate fi coordonat de nimeni nici un fel de export. Dacă o să reacționez la toate declarațiile a tuturor deputaților și liderilor politici atunci noi departe nu o să ajungem. Nu poate președintele să intervină”, a răspuns Dodon.

Năstase a declarat că listă actualizată a exportatorilor de fructe a fost coordonată cu asociațiile de profil și extinsă de la 130 la 500 de companii producătoare, dar ulterior în Rusia ar fi ajuns o altă listă.

„Din păcate, aprobarea listei a fost tergiversată în Rusia. Noi deținem informația că acest lucru s-a întâmplat la ingerința lui Igor Dodon, care s-a implicat activ, invocând argumente strict politice. După schimbarea Guvernului, procedura actualizării listei a devenit absolut netransparentă. La mijloc sunt interesele meschine ale lui Dodon și anturajului său”, a afirmat președintele Platformei DA.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!