/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Bradul din PMAN, demontat. Ghirlandele din oraș vor fi mâine deconectate

missing
16 ianuarie 2020, ora 21:22

Gata cu sărbătorile de iarnă.  După ce a bucurat oamenii timp de o lună, astăzi, bradul din Piața Marii Adunări Naționale a fost demontat de către muncitorii de la Spații Verzi. Pomul de Crăciun, unul artificial, cu o înălțime de 20 de metri, va fi păstrat în depozit până la următoarele sărbători de iarnă. Bradul  principal al țării, așa cum obișnuiesc autoritățile să-l numească, a fost inaugurat pe 1 decembrie 2019, iar pentru decorațiunile noi, care au împodobit în acest an piața centrală din oraș, s-au cheltuit 35 de mii de lei.

Odată cu demontarea bradului, vor fi deconectate și ghirlandele de pe străzile din oraș. Capitala va îmbrăca noi straie de sărbătore abia în preajma Paștelui”.

Muncitorii care demontau Pomul de Crăciun spun că, atunci când l-au împodobit, aveau cu totul altă dispoziție.

„- S-a stricat vreo una? – Da, vreo două! – Din ce cauză? – Le-am scăpat jos, mi-a fost frig la mâini sus, s-au udat mănușile și am scăpat câteva jos”

Trecătorii ne-au mărturisit că, în acest an, în capitală nu prea a fost simțită atmosfera sărbătorilor de iarnă.

E o tristețe, lume puțină, toți umblă triști… Nici nu se salută de tristețe.”

Cum vă pare această iarnă? – Ei cum, tristă, din toate punctele de vedere și în politică și zăpadă nu-i. La noi, în genere, e trist.”

Au plecat și comercianții de la Târgul de Crăciun. Unii, care încă își demontau căsuțele din lemn, spun că, în anii precedenți, erau mai mulți cumpărători.

„- Ați făcut ceva bani anul acesta? – Nu prea! -De ce? – Lumea nu prea are bani. Față de anii trecuți – foarte puțini.”

Responsabilii de la Spații Verzi dau asigurări că, până mâine, din piață va dispărea totul în afară de patinoar care va activa până în luna februarie. Pomul de Crăciun din PMAN a fost oferit Chișinăului, în dar, anul trecut, de către o companie producătoare de brazi artificiali. Construcția are o perioadă de exploatare de 7-8 ani. Acesta a fost împodobit, în mare parte, tot cu jucăriile din anul trecut. Pentru achiziția decorațiunilor noi au fost alocate aproximativ 35 de mii de lei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram