/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Chipul și versurile lui Eminescu au fost proiectate aseară pe fațada Palatului Culturii din Iași

missing
16 ianuarie 2020, ora 08:11

Chipul și câteva versuri ale lui Mihai Eminescu au fost proiectate aseară, 15 ianuarie, când s-au făcut 170 de ani de la nașterea poetului, pe fațada clădirii Palatului Culturii din Iași, România. Proiecția a durat aproximativ 15 minute și a marcat Ziua Culturii Naționale, printr-un omagiu adus marelui poet, scrie Ziaruldeiasi.ro

Imaginile au fost proiectate pe turnul principal al clădirii.

„Cultura este pentru toată lumea, ne dorim ca acest lucru să fie înţeles pe larg. Desigur, vorbim de o cultură de calitate, o cultură pentru toată lumea. Cultura naţională, Ziua Culturii Naţionale înseamnă apartenenţă. Apartenenţă la o cultură, sentimentul unei culturi şi a unei identităţi naţionale. Patrimoniul de care dispunem în colecţiile noastre reprezintă o ilustrare cât se poate de potrivită pentru un astfel de concept de cultură naţională”, a declarat despre eveniment Coralia Costaș, ofițeră de relații publice a Complexului Național Muzeal Moldova, potrivit sursei citate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram